Over onze vereniging

De Fysisch-Mathematische Faculteitsvereniging is opgericht op 5 november 1959. Sindsdien heeft de FMF zich ontplooit tot een zeer actieve vereniging. De ruim 600 leden die de FMF rijk is studeren Technische Informatica, Informatica, Wiskunde, Technische Mechanica, Statistiek, Sterrenkunde, Biomedische Technologie, Natuurkunde of Technische Natuurkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. De FMF heeft zich ten doel gesteld om de contacten tussen haar leden en hun toekomstige werkgevers te bevorderen; zowel in de wetenwschappelijke wereld als in het bedrijfsleven.

Vanuit de vereniging worden de leden gestimuleerd in hun wetenschappelijke ontwikkeling, met als vlaggeschip het jaarlijkse symposium, dat ook het afgelopen jaar weer internationale sprekers trok. De commissie Huygens organiseert de Natuur- en Sterrenkunde-, Wiskunde- en Informatica-gerichte lezingen en excursies. Van alle excursies worden verslagen gemaakt, welk via onderstaande links te bereiken zijn:

De informele kant van de vereniging bestaat uit de maandelijkse borrel, filmavonden, sportactiviteiten en feesten, waarbij ook contacten worden gelegd met studenten van andere faculteiten binnen de universiteit. Elk jaar wordt onder alle leden gratis een almanak verspreid. De gezichtenpagina's van deze almanak zijn ook op het web te zien. De leden kunnen via de boekencommissie studieboeken met korting kopen. Tevens krijgen de leden vijf maal per jaar de 'Periodiek' toegestuurd om ze te informeren over het reilen en zeilen van de vereniging.

FMF-leden
Enkele FMF-leden tijdens de NAM-excursie naar Ameland.